Scrisoare către Alexandru

Puiul meu, Alexandru

Abia ai adormit, iar eu ador să te privesc cum dormi. Emani o liniște care nu poate fi descrisă în cuvinte, o puritate aparte pe care doar bebelușii o au. Astăzi ai adormit mai devreme. Te-a obosit plimbarea pe lac, dar tare mult ți-a plăcut. În sfârșit am reușit să-ți fac un program de somn, tot la sân adormi, dar ai început să ai mai puține treziri pe timpul nopții.

Iubirea mea mică și dulce, ești drăgălășenia întruchipată. Mă topesc după gropița din obrăjorul drept, buclele tale aurii și ochii de un albastru pur. Ești un copil bun și vesel. Îți plac toate fructele, cu excepția bananelor. Mănânci cu mânuța ta de la începutul diversificării. Nu ai acceptat mâncarea pasată sau să te hrănesc eu cu lingurița, iar cine a inventat scutecele chiloțel merită o statuie. De când ai început să te rostogolești nu ai mai stat culcat pe spate mai mult de câteva secunde. E o aventură să te îmbrac.

La 1 an și 3 luni alergi după fratele tău, ai învățat să dai cu piciorul în minge, construiești turnulețe din borcane și îmi scoți zilnic toate lingurile din dulap. Te plimbi prin casă cu cărticelele deschise spunând „țitesc”. Ești îndragostit de tatăl tău, îl strigi non-stop iar când vine acasă îi sari în brațe. Ai învățat să spui „țiți” și ești adorabil când îți revendici drepturile de copil neînțărcat.

Cu brațele tale moi și calde ne îmbrațisezi pe toți, dar cel mai mult îl îmbrățișezi pe Mattia. Îmi sare inima din piept când vă văd îmbrățișați. S-a creat deja o complicitate între voi. Vă uitați unul la altul și râdeți fără motiv, vă căutați la trezire și vă bucurați când vă vedeți. La capitolul „împărțit jucării” trebuie să mai lucrăm, dar relația voastră e perfectă așa cum e, dincolo de cuvinte.

Ce minune că ești!

Cu dragoste, Mama

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s