Presiunea societății asupra mamelor care aleg să stea acasă cu copiii lor

 Am ales să stau acasă cu ai mei copii în primii lor ani de viață. Am ales să fiu lângă ei când au început să gângurească, să se rostogolească, apoi să stea în funduleț. Eu le-am făcut cunoștință cu primele lingurițe de mâncare, i-am ajutat să facă primii pași și i-am învățat primele cuvinte. M-am bucurat pentru fiecare reușită în parte, fiecare pas făcut timid sau hotărât spre viață, spre lumea asta mare. Le-am fotografiat cu ochii minții orice grimasă, fotografii care vor rămâne în mintea și inima mea pe vecie. Aceste momente sunt de neprețuit.

E adevărat că am avut și momente în care parcă nu îmi găseam locul, momente în care mă gândeam ce voi face cu viața mea. În zilele noastre standardele de viață s-au schimbat, totul e pe repede-înainte, și parcă fiecare persoană trebuie să intre într-un șablon foarte bine conturat. Eu locuiesc în Italia, aici mamele au concediu de maternitate 5 luni. Mi se pare că se pune o presiune uriașă pe o mamă care abia a născut, să fie nevoită să îl lase pe bebeluș într-o creșă 8 ore pe zi sau poate și mai mult. Eu nu lucram în momentul în care am aflat că voi fi mamă și am avut norocul să-mi permit „luxul” de a-mi crește copilașii. Presiunea mi-o puneam singură pentru că simțeam că ar trebui să îmi găsesc ceva de muncă, deși nu-mi doream asta neapărat, ci doar mi se părea că nu intru în tiparele societății.

Lucrurile s-au schimbat în momentul în care am aflat că sunt însărcinată cu al doilea prunc. Pentru mine a fost un semn de la Dumnezeu care m-a liniștit. Cred că ne gândim prea mult la viitor și uităm să ne trăim prezentul, nu conștientizăm cât de binecuvântați suntem. Orice zi care trece nu se mai întoarce, iar la copii zilele trec și mai repede, pentru că în primii ani din viață, cei mici se dezvoltă într-un ritm amețitor.

În toți acești ani am citit mai mult, mi-am descoperit noi pasiuni și m-am bucurat de frumoasa mea familie pentru că nimic nu-mi aduce mai multă liniște decât să-i văd pe ei fericiți. Puterea de a ne reinventa iar și iar stă în noi, trebuie doar să avem curajul de a ne descoperi.

Un gând despre „Presiunea societății asupra mamelor care aleg să stea acasă cu copiii lor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s