Mami, tu când ești fericită?

Era o zi obișnuită, Mattia se zbenguia energic prin casă. La un moment dat s-a oprit și mi-a spus: „Mami, sunt fericit. Tu când ești fericită?”. M-am bâlbâit. I-am spus ceva, dar nu era răspunsul pe care il aștepta, apoi el a adăugat: „Eu sunt fericit când: stau mult afară și mă joc, când mergem la mare, când mănânc, când desenez, când mă joc cu tine și cu tati, când mergem în vizită la prietenul meu Mathias.

M-am emoționat. Copiii trăiesc intens fiecare secundă din viața lor. Se bucură, plâng, cad, se ridică, dar totul se întâmplă în prezent, aici și acum. Sunt fericiți pentru orice lucru mărunt care li se întâmplă și se supără când sunt nedreptățiți, însă totul este atât de transparent și pur.

Noi, adulții, ne pierdem în detalii. Ne dorim atât de mult un mâine mai bun, încât uităm să ne bucurăm de azi. Ne sacrificăm prezentul muncind pentru viitor, un viitor care la un moment dat va ajunge prezent și îl vom rata, gândindu-ne la un viitor mai îndepărtat și tot așa.

Trăiește clipa! Știu că sună clișeic, dar această sintagmă are o mare însemnătate. Eu muncesc la asta în fiecare zi, uneori îmi iese, alteori nu, dar nu mă las. În fond am niște profesori extraordinari de la care am ce învăța despre asta, sunt copiii mei. Ah, câte lucruri despre viață am învățat de la ei!

Un gând despre „Mami, tu când ești fericită?

  1. Foarte adevărat,copii se bucură de fiecare moment,sunt mereu plini de viață ,noi adulții ,din păcate uitam sa fim măcar din când în când#copii#.♥️♥️♥️

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s